- Svadbene večere - maknimo se od slijeda narezaka, juhe i pohanog mesa
Vjenčanje – jedan od najvažnijih dana u životu, zatim svadba kao najveći tulum života, donose poprilično stresa obzirom na zahtjeve koje mladenci imaju i postavljaju sami sebi. Kakvu lokaciju odabrati, koji bend, dekoraciju i na posljetku nešto o čemu se u pravilu uvijek priča nakon svadbe – hrana.
Nemoguće je svakome ugoditi ali s mudrim odabirom jelovnika većina će ipak biti sita i zadovoljna. Mnogi se mladenci boje rizika i često naručuju “sigurne opcije” poput hladnih narezaka, juhe, kuhanog mesa, a potom klasičnog glavnog jela – pohanog mesa. Istina je da će većina uzvanika takav jelovnik pojesti bez problema ali hoće li zaista i uživati u njemu?
Nakon toliko planiranja i želje da sve bude savršeno, mladenci i njihovi gosti zaslužili su ukusni i kreativni jelovnik koji će se godinama pamtiti. Prvenstveno je važno da kompletni menu ne bude pretežak kako bi kroz noć svi mogli s lakoćom plesati, ali i da sadrži dovoljno nutritivnih vrijednosti. Osim toga, dobro je pripaziti na balans mesa i vege sastojaka jela obzirom na sve veći broj vegetarijanaca, ali i vegana. Uključite primjerice file ribe i druge morske specijalitete, razne priloge, punjene tikvice, tjestenine i rižota, kvalitetan steak, batat kao dodatak ili zamjena klasičnom krumpiru i svježe salate.
Naš prijedlog nešto drugačijeg svadbenog menu-a donosimo u nastavku…
Predjelo / finger food
Bruschette s vege, ribljim i mesnim punjenjimaBlinice s vege, mesnim i ribljim punjenjima
Mini burgeri i tacosi
Salate
Salata od pečenog batata, bulgura, zelene salate, radiča, tofua
Mediteranska hobotnica s krumpirom, kaparima, rajčicom i crnim maslinama
Talijanski antipasto
Glavno jelo
BBQ spare ribs/chimichurri police krumpira, umak od pečenog češnjaka
Glazirana pačja prsa u medu i naranči/divlja riža s tostiranim listićima badema i gel od cikle
Portabello punjena kus kusom, dimljenim tofuom i ratatouille povrćem
Slatki stol
Svježe voće
Sacher pops
Lollipops
Deserti u čašicama