- Svadbene večere - maknimo se od slijeda narezaka, juhe i pohanog mesa

Vjenčanje – jedan od najvažnijih dana u životu, zatim svadba kao najveći tulum života, donose poprilično stresa obzirom na zahtjeve koje mladenci imaju i postavljaju sami sebi. Kakvu lokaciju odabrati, koji bend, dekoraciju i na posljetku nešto o čemu se u pravilu uvijek priča nakon svadbe – hrana.

Nemoguće je svakome ugoditi ali s mudrim odabirom jelovnika većina će ipak biti sita i zadovoljna. Mnogi se mladenci boje rizika i često naručuju “sigurne opcije” poput hladnih narezaka, juhe, kuhanog mesa, a potom klasičnog glavnog jela –  pohanog mesa. Istina je da će većina uzvanika takav jelovnik pojesti bez problema ali hoće li zaista i uživati u njemu?

Nakon toliko planiranja i želje da sve bude savršeno, mladenci i njihovi gosti zaslužili su ukusni i kreativni jelovnik koji će se godinama pamtiti. Prvenstveno je važno da kompletni menu ne bude pretežak kako bi kroz noć svi mogli s lakoćom plesati, ali i da sadrži dovoljno nutritivnih vrijednosti. Osim toga, dobro je pripaziti na balans mesa i vege sastojaka jela obzirom na sve veći broj vegetarijanaca, ali i vegana. Uključite primjerice file ribe i druge morske specijalitete, razne priloge, punjene tikvice, tjestenine i rižota, kvalitetan steak, batat kao dodatak ili zamjena klasičnom krumpiru i svježe salate.

Naš prijedlog jednog takvog svadbenom menu-a donosimo u nastavku…

Finger food

Dalmatinski pršut
Domaća šunka pečena u kruhu
Viška pogača s inćunima
Prhke žličice s creme fraiche i kavijarom

Salate

Salata od svježeg krastavca, koromača, rotkvice, rikule, listića kruške, strugotina Paškog sira, dressing s orasima
Salata od hobotnice i povrća
Grčka salata s feta sirom i crnim maslinama

Glavno jelo

Beefsteak medaljoni u umaku od zelenog papra, gratin dauphinois + povrće na žaru
Losos file mariniran u mediteranskim travama i grejpu sa stir&fry povrćem


Portabello punjena kus kusom, dimljenim tofuom i ratatouille povrćem

Desert

Svježe voće
Sacher pops


Domaće praline s nougatom i karamelom

Deserti u čašicama

Ostali postovi