Ukusna kombinacija mesa i voća u salati

Mišljenja oko salata u obliku obroka su podijeljena, neki ih vole i vrlo često koriste u svojoj prehrani dok ih neki nikako ne mogu svrstati u svoju prehranu. Druga skupina ljudi je najčešće ljubitelj mesa i ne može se zasititi od „samo salate“. U nastavku vam donosimo jedan recept za salatu koju će i mesoljupci obožavati.

Salata za obrok ne mora nužno značiti da je namijenjena samo vegetarijancima. Danas su recepti za salatu dostupni na svakom koraku, a koje sadrže i meso i povrće, ali i voće. Najčešća zabluda jest kako vas salata neće zasititi. Istina je da nećete satima biti siti kao kada bi primjerice pojeli pečenje i krumpir ali će vas sigurno zasititi na barem 3 sata. Ako jedete 5 obroka dnevno kako je i preporučeno, jedna mesno-povrtna kombinacija salate je sasvim dovoljna za ručak. Dakako, poslije ručka, a prije večere potrebno je pojesti međuobrok koji bi trebao sadržavati voće suho ili svježe, orašaste plodove

i/ili sjemenke poput bućinih golica ili suncokret sjemenki. Tako do večere nećete imati problem s gladi, a tijelo učite da jede po malo, ali češće, što je ispravno i najvažnije – zdravo.

Salatu koju ćete raditi za ručak može biti toplo-hladna pa tako možete određene sastojke ispeći, a ostatak neka bude sirov. Iako vam se čini nepovezivo, svakako preporučamo ubaciti i voće. Primjerice, možete koketirati s avokadom, narom,

borovnicama pa čak i kivijem. Bitno je samo znati koliko koja namirnica odgovara uz ostale.

Evo jednostavnog recepta za toplo-hladnu salatu koja će vas zasititi, a unijet ćete i raznolike namirnice.

TOPLO HLADNA SALATA S PILETINOM I VOĆEM

Sastojci

260 g pilećih prsa
50 g baby špinata, okvirno 2 šake
10 komada cherry rajčica
pola šalice očišćenog nara
1 cijeli avokado
sok od jednog limuna
himalajska sol
papar
maslinovo ulje
1 crvena paprika

Postupak

Očistite nar, ogulite avokado i nasjeckajte ga na nekoliko komadića, odvojite 10ak cherry rajčica i zajedno s opranim baby špinatom pomiješajte u veću posudu. Sve sastojke osim nara začinite maslinovim uljem, himalajskom soli i iscijeđenim sokom limuna te dobro promiješajte.

Pileća prsa operite, narežite začinite himalajskom soli i šarenim paprom te ispecite na tavi na maslinovom ulju. Izvadite piletinu u zasebnu posudu, poklopite poklopcem i pustite da se „odmori“. Za to vrijeme u tavi gdje se pekla piletina ispecite opranu i narezanu crvenu papriku te ju začinite po ukusu.

Ispečenu piletinu i papriku stavite na pripremljene sastojke, a povrh svega pospite nar. Ovu salatu možete servirati u velikoj staklenoj ili drvenoj zdjeli i s drvenim grabilicama. Jednostavna je i za ponijeti na posao u plastičnoj posudici.

U slast! :)

Ostali postovi