Zvona recepti

Isprobajte naš recept za pileće tacose sa salsom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PILEĆI TACOSI

  ¼ šalice maslinovog ulja
 2 srednja luka ( sitno narezana)
 2 paprike ( crvena i zelena) narezana
 4 češnja češnjaka sitno narezano
 1 kg fino mljevene piletine
 1 žličica slatke paprike
 1 mala žličica praha čili papričice
 1 žličica mljevenog kumina
 ½ žličice suhog origana
 2 žličice soli
 1 limenka sjeckane rajčice ili 3 svježe izrezane
 ½ šalice svježeg nasjeckanog peršina
 12 taco školjki
 2 šalice svježe nasjeckane lisnate salate na rezance
 2 šalice naribanog sira ( edamer, gauda, trapist)

POSTUPAK
1. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, papriku, češnjak uz
povremeno miješanje kuhajte 10 minuta
2. Dodajte mljevenu piletinu, sol, čili u prahu, origano, papriku, kumin, sve
zajedno kuhajte 10-15 minuta uz blago miješanje, dodajte sitno narezanu
rajčicu
3. Nastojte da piletina nije u velim grudicama, dodajte svježi peršin ili korij
ander
4. Izvadite iz paketa školjke tacosa, položite na lim pecite 5-6 minuta da su
hrskave.
5. Punite školjke sa svježe lisnatom salatom na trakice te umakom od
piletine
6. Uz tacose od piletine poslužite salsa umak od pečenog povrća

 

SALSA SA PEČENIM POVRĆEM

 4 zrele rajčice
 2 mala luka
 6 češnja češnjaka
 2 male čili papričice očišćene od sjemenki
 ¼ šalice maslinovog ulja
 2 žličice soli
 1 žlica svježe ocijeđenog soka od limete
 ¼ šalice svježeg peršina ili svježeg korijandera

Upute:
1. Obložite pleh aluminijskom folijom
2. Na pleh stavite izrezano krupno povrće: rajčicu, luk, češnjak, čili papričicu,
poparite, pouljite, posolite promiješajte rukama. Pecite 180 C 10-15 minuta
3. Ohlađeno stavite u blender po potrebi dodajte sol, sok od limete 1 žlicu
maslinovog ulja, na kraju svježi peršin.

Slična događanja