Zvona recepti

Pokušajte i Vi pripremiti svoje mesne okruglice, po našem receptu.

 

 

MESNE OKRUGLICE S TAGLATELLAMA
U UMAKU MARINARE
– PRIPREMA 40 MINUTA
– 24 OKRUGLICE

SASTOJCI za mesne okruglice
 1kg mljevenog mesa ( omjer 70% junetina i 30% svinjetine)
 1 veliko jaje
 2 žlice svježeg bosiljka
 3 žlice svježeg peršina
 1 žličica suhog origana
 2 žličice soli
 2 češnja češnjaka sitno izrezana
 ½ šalice mlijeka ( možete i koristiti vodu ili neko drugo mlijeko ako postoji alergija)
 ½ šalice fino mljevenih krušnih bijelih mrvica ili 4 fete tosta bez korica
 ½ šalice svježe ribanog Parmigiano reggiano
SASTOJCI za umak MARINARE
 Jedna velika limenka cijelih rajčica bez kože
 1 srednje veliki luk oguljen i izrezan na četvrtine
 2 velika češnja češnjaka na krupno izrezan
 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
 1 žličica pahuljica čili papričica
 1 žličica suhog origana
 1 žličica soli
POSTUPAK za mesne okruglice
1. U velikoj zdjeli povežite meso, jaja, začine, češnjak, dodati panadu od
mrvica i mlijeka ili panadu od tosta i mlijeka.
2. Smjesu izradite laganim miješanjem. Napravite male loptice. Stavite ih u
tavu na malo ulja. Loptice treba zažuti i zatvoriti ali ne ispeći do kraja.
3. Opcija može biti da loptice složite na papir za pečenje stavite u pećnicu
na 180 C na 10 minuta. Pecite dok porumeni ali nikako da se okruglice
ispeku do kraja.
4. Izvadite okruglice na kuhinjski papir kako bi odstranili suvišnu masnoću
5. Dodajte okruglice u kuhani umak Marinara Kuhajte 15 minuta.

6. Dobro je da se mesne okruglice kuhane u umaku mogu zamrznuti 3
mjeseca naravno ako ih ne pojedemo isti dan.
7. U međuvremenu kuhajte taglatelle ili špagete Tjesteninu skuhajte al
dente . Ocjedite prelijte sa okruglicama i pospite svježe ribanim sirom
svježim peršinom, svježim bosiljkom

UMAK MARINARA
 Jedna velika limenka cijelih oguljenih rajčica
 1 srednje veliki luk oguljen i na četvorine
 2 velika češnja češnjaka
 3 žlice maslinovog ulja
 1 žličica suhog origana
 1 žličica pahuljastih čili papričica
 Sol
 Grančica svježeg bosiljka

POSTUPAK:

1. U većem loncu sa debelim dnom posložite rajčice, luk, češnjak,
origano, sol, svježi bosiljak, čili papričicu
2. Ugrijte umak da zakuha, smanjite vatru pirjajte 45 minuta
povremeno miješati.
3. Kada je kuhano izvaditi luk, propasirati umak sa češnjakom,
rajčicom, začinima
4. Ako je potrebno dodati sol
5. Oval umak je sjajan kao samostalno jelo sa tjesteninom. Umaku na
pizzi, umak sa mesnim okruglicama.
6. Odlično je što se ne mora ništa sjeckati…okusi su rustikalni i
snažni kao podloga samostalnog umaka ili povezivanja sa ostalim
namirnicama.
7. Kada se ohladi umak može biti poklopljen 4 dana u hladnjaku, a
6 mj u frizeru. Zato je dobro da se kuha dvostruku količinu i
uvijek imati gotov umaku u frizeru za kuhanje brzog i finog
obroka.

Slična događanja