Mille Feuille s jagodama

Zvona recepti

Popularni kolač s jagodama u našoj recepturi

MILLE FEUILLE S JAGODAMA

ZA KREMU OD VANILIJE:

  1. 1 šalica (280 g) slastičarske kreme
  2. 1 žličica vanilije  ekstrakta
  3. Sir mascarpone  (100g)

ZA KVADRATIĆE  LISNATOG TIJESTA:

  1. 2 paketa  po  250 grama  lisnatog  tijesta  ukupno  500 grama
  2. 4 žlice sitnog slastičarskog  šećera

VOĆE:

  1. 400 grama  očišćenih svježih  jagoda
  2. 2 žlice  šećera u prahu

Za slastičarsku kremu ( creme patissiere )

250 ml mlijeka, ½  čajna žličica  ekstrakta vanilije, 2  žumanjka, 60  grama šećera,25 grama gustina,25 grama  maslaca

UPUTE:

  1. Slastičarsku kremu kuhati ….mlijeko vaniliji ekstrakt do ključanja, u posebnoj posudi umuti šećer, jaja, dodati gustin, postepeno dodavati  zakuhano mlijeko u smjesu jaja i šećera. Vratiti  u lonac povezane smjese, kuhati  2-3 minute. Ohladiti.
  2. U slastičarsku kremu dodati  mascarpone.
  3. Kremu  držati   u frižideru.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 ° C . Razvaljati  lisnato tijesto. Izrežite tijesto  oštrim nožem na kvadrate i stavite ih na lim za pečenje obloženim s papirom za pečenje..  pospite šećerom kvadrate lisnatog tijesta  i stavite drugi komad papira  za pečenje, a zatim  drugim  limom za pečenje pokriti  kvadratiće lisnatog pošećerenog lisnatog tijesta… Ovim postupom se sprječava podizanje lisnatog tijesta koje bi se ne  napuhalo   prilikom pečenja. Smanjite toplinu pećnice na 180 ° i pecite 18-20 minuta do zlatno smeđe boje. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na stalku  za hlađenje. Ponovite s preostalim tijestom jer nije moguće  u jednoj turi ispeći  sve kvadratiće od  količine 500 grama lisnatog tijesta..   trebali bi dobiti  oko  30  kvadratića ili   10  mille feuille ( po kolaču 3 kvadratića).
  5. Izvadite kremu iz frižidera i tucite ručnom mikserom na srednjoj brzini dok se  dobije glatka smjesa (slastičarske kreme i  mascarpone sira)
  6. Za sastavljanje mille-feuille-a stavite komad lisnatog tijesta na tanjur,  kremu i jagode. Premažite drugim slojem lisnatog tijesta i ponovite. Dodajte treći sloj lisnatog tijesta, dodajte  istučeni šlag i jagode.

Slična događanja