Zvona recepti

Pripremili smo još jedan quiche, pogledajte kako...

Vrijeme pripreme :30 minuta

Vrijeme  kuhanja : 40 minuta  (180C)

SASTOJCI

ZA TIJESTO:

  • (125g) maslaca
  • (180 g) univerzalnog brašna ( dobro je oštro brašno)
  • 2 – 3 žlice hladne vode
  • Postupak: u brašno  treba  staviti  hladni maslac i  hladnu vodu.  Nakon izrade tijesta isto treba  staviti u  hladnjak  30 minuta.

Napomena:    dobro je   napraviti duplu smjesu.. Pola smjese iskoristiti odmah..ostatak  napravljenog tijesto u frizeru može trajati i 3 mj.

ZA nadjev :

  • Žlica maslinovog ulja
  • Žličica maslaca
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 grama listova  špinata
  • 3 jaja
  • 240 ml vrhnja za šlag
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice muškatnog oraha
  • 1 žličica soli
  • 200 grama sira ( izribanog na ribež)
  • 90 grama plavog sira na  kockice

Upute

ZA TIJESTO:

  1. Nakon što smo izradili tijesto i  odmorili u frižideru   30 minuta, razvaljamo disk  veličine  22-24  cm

ZA PUNJENJE:

  1. Špinat blanširati u kipućoj vodi sa  žličicom soli, izvaditi, dobro ocjediti i ohladiti
  2. Na maslacu i maslinovom ulju sotirati luk i češnjak
  3. Na pripremljenu quicha   staviti nadjev ovim redom:  prvo sotirani luk, pa špinat, prstohvat soli, papra, muškatnog oraha, plavi sir, izribani  sir
  4. Jaja i vrhnje umutiti preliti preko  nadjevu na tijestu.
  5. Peći na 175 C  35 minuta ohladiti  i  poslužiti  sa mileramom

Slična događanja