Zvona recepti

Bacite oko na novi recept.

 

SASTOJCI
 300 grama glatkog brašna
 3 srednje velika jaja
 1 žumanjak
 1 žlica maslinovog ulja
 1 mala čajna žličica soli
Povežite sve sastojke da dobijete homogeno tijesto. Ostavite pola sata da se odmori u
hladnjaku.. i obradite ga kroz stroj. Najprije kroz otvor koji je deblji..a dalje tako da se
prema uputi na stroju smanjuje otvor. Konačna širina između valjaka stvara duge fine
trake koje se pune sa nadjevom

NADJEV
 150 grama svježe rikote ( dobro je da se rikota sir dobro ocjedi )
 200 grama blanširanih listova mladog špinata
 Biber, sol, malo naribanog muškatnog oraha
 ½ žlice maslinovog ulja
 1 žlica milerama
 3 žlice svježe naribanog grana padana sira

UPUTE
1. Kada pripremamo punjenu tjesteninu moramo paziti da nadjev nije prevlažan, jer
takav nadjev omekša tijesto. Kada pohranjujete punjenu tjesteninu, između nje stavite
brašno jer će brašno spriječiti lijepljenje raviola koje ćemo smrznuti u frizeru
2. Kada lijepite tjesteninu sa nadjevom koristite kist i običnu vodu..
3. Raviole podijelite u zasebne oblike koristeći nazubljeni kotačić .
4. Kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi
5. Na kraju na tavi popržite listove kadulje na maslinovom ulju dodajte kuhane raviole
6. Na kraju izribajte svježe ribani sir grana padana.

Slična događanja