Zvona recepti

Rillettes za razliku od uobičajenih je grubo mljevena pašteta, pogledajte kako smo je pripremili...

 

Sastojci :

  • 200 grama svježeg lososa   skuhanog poširanog
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 60 grama sobne  temeperature
  • 1 mali luk sitno nasjeckan
  • 2 manja češnja češnjaka ( sitno  nasjeckana ili  protisnuta)
  • 1 žlica hrena
  • 2 žlice milerama
  • 1 žlica 1 žlica limunovog soka
  • Papar, sol, sitno nasjeckani svježi vlasac

POSTUPAK

  1. Skuhajte svježi losos na pari
  2. U tavu stavite maslac, luk, češnjak,
  3. Pjenasto umutite masla, hren, mileram, prženi luk i češnjak
  4. Izlomite poširani losos, dodajte mješavinu maslaca, posolite, dodajte papar, limunov sok
  5. Rillettese posipati sa svježe narezanim vlascem
  6. Rillettese se može čuvati nekoliko dana u frižideru.

Napomena:

Rillettes ( rijet)  za razliku od pašteta rilletts je grubo   mljevena pašteta…

Slična događanja