Trifle s jagodama

Zvona recepti

Sočni desert s jagodama

TRIFLE S JAGODAMA

SERVIRANJE: Za 4 čaše
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta + najmanje 1 sat za hlađenje

SASTOJCI:

  • 1,5 dcl slastičarske kreme ( umjesto slastičarske kreme možete koristi neki fini
    krem sir 120 grama )
  • 2 žlice likera s okusom naranče ili badema, poput Grand Marnier ili Amaretto
    ukoliko djeca konzumiraju slasticu može se koristiti sok od naranče bez
    alkohola
  •  1/2 šalice šećera (pola šećera koristiti za mariniranje jagoda, drugu polovinu
    za krem sir )
  • 1/2 šalice švježe istučenog šlaga
  • 3 šalice svježih jagoda
  • Nekoliko piškota ( 6- 8 komada)
  • Nekoliko malih listića mente za dekoriranje

PRIPREMA:

1. Lijepo je trifle od jagoda servirati u visokim čašama na stalku.. dakle treba nam
4 čaše za vino na stalku ili neke .lijepe staklene posude
2. Pomiješajte slastičarsku kremu ili sir sa likerom ( ili sokom od naranče) i
polovinom šećera.
3. Jagode prerezati i pošećeriti da puste sok. U tom soku natopiti piškote.
4. Polovinu jagoda koje ste prethodno prerezali i posipali šećerom, rasporedite po
dnu čaša ili šalica za desert, a zatim rasporedite dvije trećine kreme tako da u
svakom dijelu prekriva jagode . Između jagoda i kreme pripremite namočene i
prelomljene piškote. Ovisno o visini čaše ponavljate sadržaje… Hladiti najmanje
jedan sat ili najviše 4 sata. Svaku porciju ukrasite grančicom metvice i poslužite sa
svježim šlagom.

Napomena: izostaviti likere ako izbjegavate alkohol.

Slična događanja